Send os en besked


Vi er i øjeblikket ikke på chatten men du kan sende os en besked. Vi vender tilbage så hurtigt som muligt. Har du spørgsmål til en vare så skriv venligst varenummer eller navn på varen, tak.

Send os en besked
Vent lige lidt !
Få 3 % RABAT

Klik herunder og få en rabatkode - den er gyldig i en time.

Dreambox DM900 Dreambox 920 Fabriksindstilling og Recovery Mode

Dreambox DM900 Dreambox 920 Fabriksindstilling og Recovery Mode

 (162)    (1)

  Viden

Dreambox DM900 Dreambox 920 Fabriksindstilling og Recovery Mode.

Fabriksindstilling sletter alle settings og  i Recovery Mode kan du blandt andet få information om din Dreambox, uploade ny firmware, foretage online recovery, lave backup af dine settings og genskabe dine settings fra backup.  I modsætning til tidligere versioner af Dreambox, eksempelvis Dreambox DM800HD, skal du ikke længere anvende DreamUP programmet for at ændre din Dreambox. Alt foregår på en nemmere, hurtigere og mere intuitiv måde, enten direkte på boksen eller via en almindelig browser.

Nulstilling / Fabriksindstilling.

  • Gå i hovedmenu med tryk på Menu tasten
  • Vælg opsætning
  • Vælg System
  • Vælg gendan fabriksindstillinger

Dreambox 900 og Dreambox 920 fabriksindstilling

Din dreambox nulstiller og genstarter. Nulstilling og genstart vil normalt tage omkring 30 sekunder.  Efter genstart vil din Dreambox være som en fabriksny, altså uden indstillinger af nogen art. Med "Gendan fabriksindstillinger" ændres ikke på det image (firmware) der er installeret på boksen. Fabriksindstiller fjerner kun settings. Har du behov for at lægge et nyt image på boksen kommer du ikke uden om recovery mode.

Recovery mode.

I Recovery Mode kan du blandt andet få information om din Dreambox, Uploade ny firmware, foretage online recovery, lave backup af dine settings og genskabe dine settings fra backup.

Dreambox 900 920 rescue loader

Inden du påbegynder recovery mode kan du med fordel finde og downloade det image du ønsker at installere. På dreamboxupdate.com finder du både de nyeste stabile images men også udviklingsversioner. Vælger du udviklingsversioner skal du være opmærksom på at de kan være ustabile. Vælg det komplette image ved at klikke på "Stable (Opendreambox 2.5)" under Firmware images. Du kommer nu til downloadsiden hvor det anbefales at tage den nyeste release.

Vi anbefaler at du udelukkende anvender den originale software da fabriksgarantien ellers kan bortfalde. Der findes en stor mængde software fra trediepartsleverandører der giver Dreambox DM900 og Dreambox DM920 helt nye og spændende funktioner. Med lidt teknisk snilde kan man altså patche boxen med software der kan downloades fra nettet. Grundet de mange varianter af software kan vi desværre ikke tilbyde at yde support på uoriginalt software og fraråder brugen af dette, uanset om det er komplette images eller plugins.

Dreambox 900 og Dreambox 920 images (firmware,software)

Når du har downloadet dit image er du klar til at sætte din Dreambox i recovery mode og installere det nye image. Sådan gør du:

OBS: Dreambox skal være tilsluttet via LAN kabel - ikke WiFi.

Din Dreambox kan sættes i Recovery mode på flere måder. Har du forbindelse med boxen og billede på skærmen, eller i display, skal du blot gå i Hovedmenu -> Abryd/ Genstart -> Recovery Mode.

En alternativ måde at boote ind i Recovery Mode:

1. Sluk for Dreamboxen på afbryderkontakten på bagsiden
2. Tænd igen Dreamboxen på samme kontakt
3. Berør touchknappen med det samme og hold fingeren på touchknappen indtil den permanent lyser rødt ( den starter med at blinke lilla)
4. Et udråbstegn vises i display - vent nu nogle sekunder til boxen er tildelt en IP adresse.

Bemærk at denne metode er tidskritisk. Det kan kræve et par forsøg førend du kan få ramt recovery mode.


Uanset fremgangsmåde kan du nu kun betjene din Dreambox fra en webbrowser. Du tilgår boxen ved at gå ind på IP adressen, eksempelvis http://192.168.1.22 (udskift IP adressen med den IP adresse din Dreambox har fået tildelt og husk at cleare din browsercache hvis du tidligere har brugt webinterfacet)

For at lægge et nyt image på Dreamboxen skal du vælge "Firmware upload" og derefter vælge den fil du ønsker at lægge på Dreamboxen:

Firmware for Dreambox DM900 920 upload

Efter valg af firmware startes processen med upload til Dreamboxen. Du får vist console log og når du nederst i loggen kan læse at boxen kan rebootes er du færdig.

Dreambox DM 900 920 console log reboot

Dreambox DM 900 920 Online recovery

Opdatering af rescue loader.

Har du behov for at opdatere rescue loaderen i din Dreambox gøres det nemmest via en Telnet forbindelse. Når du kar etableret kontakt til boksen skal du give kommandoen : update-rescue -v

Opdatering af rescue loader på Dreambox DM900 DM920 OE2

 (162)    (1)

Tektronic.dk - en dansk E-mærket virksomhed        Tektronic.dk   - en dansk E-mærket virksomhed     Tektronic.dk - en dansk E-mærket virksomhed