Send os en besked


Vi er i øjeblikket ikke på chatten men du kan sende os en besked. Vi vender tilbage så hurtigt som muligt. Har du spørgsmål til en vare så skriv venligst varenummer eller navn på varen, tak.

Send os en besked
Vent lige lidt !
Få 3 % RABAT

Klik herunder og få en rabatkode - den er gyldig i en time.

Hvad er IPTV? Alt hvad du behøver at vide om fremtidens IPTV

Hvad er IPTV? Alt hvad du behøver at vide om fremtidens IPTV

 (1129)    (4)

Hvad er IPTV?

Alt hvad du behøver at vide om fremtidens IPTV

Hvis du ikke bekymrer dig meget om TV teknik, er der en god chance for, at du ikke har hørt om IPTV. Men du har sandsynligvis brugt det i årevis.
Og det er mere end sandsynligt, at du vil bruge det mere i fremtiden. IPTV vokser hurtigt, meget hurtigt. Nye IPTV udbydere og IPTV tjenester dukker op sammen med traditionelle tv-udbydere med flere IPTV-tilbud.

Men hvad er IPTV? Hvad står IPTV for? Hvordan virker IPTV ? Og hvordan kan du bruge det til at forbedre din tv-oplevelse?

Hvad er IPTV nøjagtigt? 

Lad os starte med det grundlæggende. IPTV står for “internetprotokol-tv”. Grundlæggende, og grov skåret ud, betyder det bare at TV sendes via internettet.

For at forstå, hvad det betyder, skal du vide lidt om, hvordan "ikke-IPTV" fungerer. Med traditionel kabel, antenne eller satellit-tv sender tv-stationer signaler, og seerne modtager dem - du er kun i stand til at se, hvad der sendes. Medmindre du har en optageenhed, kan du ikke vælge, hvad der sker og hvornår det sker. Du kan kun stille ind, når du kan og se hvad der er tilgængeligt her og nu. Signalerne sendes via radiobølger.

IPTV er anderledes. I stedet for at overføre indhold via radiobølger fra en satellit, en TV sender eller et kabel netværk, sender IPTV programmer og film gennem din standard internetforbindelse. I stedet for at udsende en række shows på en bestemt tidsplan, bruger de fleste IPTV video on demand (VOD) eller timeshift.

Der er komplicerede netværksarkitekturer bag IPTV. Dem vil jeg ikke komme ind på her, men det vigtige er, at du ikke er begrænset til at se, hvad der udsendes her og nu. Du kan, med et tastetryk, fortælle din IPTV udbyder, hvad du vil se, og de sender det straks til dig. Du kender det allerede hvis du bruger streamingtjenester som Netflix, HBO eller en af de mange andre udbydere - IPTV er det samme, bare med TV programmer i stedet for film.


Har du brug for en IPTV Boks?

Da de fleste tv'er ikke er udstyret til IPTV, har du muligvis brug for en IPTV boks, der "oversætter" hvad du modtager via din internetforbindelse til et format, som dit tv kan vise. Ofte har de TV der findes med IPTV funktionalitet begrænsninger i forhold til en særskilt IPTV boks. Din computer har på den anden side ikke brug for noget for at se IPTV. Når du har tilmeldt dig en service, kan du bruge den til at streame, hvad du vil, i hvert fald i nogle formater. Det kan kræve en god indsigt i computerteknologi at få det hele til at virke. Med en dedikeret IPTV boks får du en letbetjent, kraftfuld enhed, fremstillet til IPTV og optimeret til IPTV.


Hybrid IPTV

Mange TV-udbydere begynder nu en hybrid tilgang til IPTV for at løse nogle af problemerne med fuldt IP-aktiverede udsendelser. IPTV kræver meget båndbredde for at overføre en overvældende mængde data - med høj hastighed. Hybrid IPTV kombinerer traditionelle tv-tjenester med IP-baserede tjenester. Det største salgsargument er, at det hele leveres gennem en enkelt kasse. Dette gør det muligt for tv-udbydere at udvide deres tilbud til deres abonnenter.

---

Hvordan fungerer IPTV?

Der er tre forskellige IPTV-formater du skal kende.

Video on Demand (VOD)

VOD-streaming er en model hvor du bestemmer hvilken film du vil se og hvornår. Vælg via fjernbetjening og vupti, du kan se filmen.Film-streaming-websteder er VOD-udbydere. Der er ingen tidsbegrænsning for, hvad du kan se (bortset fra, hvad tjenesten i øjeblikket har rettighederne til). Du fortæller tjenesten, hvad du vil se, de sender den til dig via internettet, og du ser den. Der er et væld af VOD udbydere og f.eks. Netflix og Hulu er populære eksempler på VOD-tjenester.

Timeshift

Måske er du allerede bekendt med denne type IPTV. Mange tv-netværk tillader nu brugere at se programmer, som de gik glip af, da det blev sendt. Et eksempel på timeshift er DR's tjeneste som fek.s kan ses via Apple TV. Her kan du vælge at se "Live" eller "Se fra begyndelsen".

Den vigtige forskel mellem timeshift og VOD er at indholdet har en begrænset holdbarhed. Du kan ikke gå tilbage og se en episode af et program, som du gik glip af for flere år siden. Nu vil du måske indvende at det kan du godt på eksempelvis DR, men det skyldtes at DR ikke kun anvender timeshift, men også VOD. VOD on timeshift er beslægtede men det handler om hvor længe du har et program til rådighed.


Live IPTV

Ligesom tv-udsendelse, kan du også se programmer live på IPTV. Mange mennesker ser sportsbegivenheder på denne måde. Det er nemt at streame en udsendelse på din smartphone, mens du er på farten. Live TV sendt via IPTV er ikke anerledes end traditionel live TV borset fra at der findes et væld af programudbydere og muligheder for hurtigt at sende ud til mange via internettet.

IPTV kan ses via dedikerede IPTV Bokse, bokse der kun kan anvendes til IPTV, eller på hybrid udgaver hvor man finder både traditionelle tunere (f.eks. til antenne TV) kombineret med IPTV funktionalitet. Herunder kan du se et par eksempler:

 (1129)    (4)

Tektronic.dk - en dansk E-mærket virksomhed        Tektronic.dk   - en dansk E-mærket virksomhed     Tektronic.dk - en dansk E-mærket virksomhed