FM/DAB/DAB+ Radio antenner

FM, DAB og DAB+ antenner.

I denne kategori finder du antenner fremstillet til modtagelse af FM radio, DAB og DAB+ radio. Nogle antenner er kombi-antenner. På disse kan du modtage både DAB, DAB+ og FM signaler. En god løsning hvis du har en kombineret FM og DAB+ radio. Andre antenner er fremstillet specifikt til FM eller DAB+ radio. På en antenn...

FM, DAB og DAB+ antenner.

I denne kategori finder du antenner fremstillet til modtagelse af FM radio, DAB og DAB+ radio. Nogle antenner er kombi-antenner. På disse kan du modtage både DAB, DAB+ og FM signaler. En god løsning hvis du har en kombineret FM og DAB+ radio. Andre antenner er fremstillet specifikt til FM eller DAB+ radio. På en antenne, fremstillet specifikt til FM radio, vil du ikke kunne modtage DAB+ radiosignaler optimalt og omvendt vil en DAB+ antenne ikke kunne modtage FM signaler optimalt.

Fælles for antennerne i vort sortiment er gode modtageegenskaber men også, nok så vigtigt, lang holdbarhed. Udover anvendelse af kvalitetsmaterialer er f.eks. indkapsling og dipolbox af afgørende betydning for en antennes holdbarhed.

Antenner til modtagelse af FM, DAB og DAB+ radio kan være passive eller aktive. En passiv antenne har ikke en forstærker indbygget men kan have en egenforstærkning i kraft af flere elementer. En aktiv antenne har indbygget forstærker og vil kræve at der tilsluttes en strømforsyning. Strøm til forstærkeren i en antenne leveres typisk gennem antennekablet (indskudt med en powerinserter). Antennekablet til antennen fungerer således både som signalvej fra antenne til radio og som strømforsyningskabel. Både strøm til forstærkeren og antennesignal løber i ét og samme kabel.

Ved aktive antenner, hvortil der kræves strømforsyning, vil strømforsyning og powerinserter typisk medfølge ved køb af antennen. Der findes undtagelser og det vil fremgå af beskrivelsen på de enkelt antenner om strømforsyning og powerinserter medfølger.

Mere
TOP